KTMNo categorie

Windscherm van Puig

The 1290R heeft een laag rally schermpje.

Niets mis mee, eigenlijk. Vooral als je offroad rijdt, of een beetje landweggetjes pakt. Dan is het heerlijk zelfs. Dus precies goed?
Tja, ik rij niet veel offroad met deze motor en kom vrij vaak op de snelweg met 120+
Ook daar presteert het schermpje wel goed, maar het is dan wel met klem aan te raden om gehoorbescherming te dragen, want het gebulder is oorverdovend.
KTM heeft echter haar werk goed gedaan, want in vergelijking met mijn 2006 BMW R1200GS presteert dit kleine ding wonderlijk goed (die was niet goed te krijgen met het origineel, een Wunderlich of a Givi Airflow screen. (Mijn tanden rammelden uit de kaken en dit was uiteindelijk de reden dat ik de BMW heb verkocht)

Een rondje Googlen leidde tot de volgende fabrikanten:

  1. Givi
  2. Touratech
  3. Puig

Van die merken, vond ik meteen de Puig de mooiste (dit is natuurlijk persoonlijk). Er waren 2 keuzes: mét of zonder extra spoiler. Ik heb geen ervaringen met zo’n spoiler, maar hoorde erg goede dingen daarover. Dus, gewoon besteld: Puig Touring + spoiler (€140,= gratis verzending).
Het scherm werd snel geleverd, in een ernstig beschadigde doos (Foei transportbedrijf !!), maar gelukkig zat het scherm goed beschermd en had geen schade. Binnen 15 minuten zat hij erop.

Dus meteen getest en ik moet zeggen: dik onder de indruk. Helmklep kan gewoon open blijven tot 140km/u.
Het afstellen van het spoilertje was even wriemelen, maar uiteindelijk zat hij me naar de zin.
Alleen als er een busje voor je rijdt, dan heb je wat turbulentie. Dus gewoon wat meer afstand houden.
Het scherm zit er nu enige tijd op en verandert de look van je R drastisch, maar dat boeit mij niet.

Heb het scherm nu enige tijd in gebruik en ik kijk er in de lage stand gewoon overheen (1m82). Draai ik hem omhoog, dan wordt alles nog stiller en rustiger. HEERLIJK.

Offroad is wat lastiger. Je wilt dan kunnen zien wat er voor je ligt en dan moet je door het scherm heen kijken. De vormen van het scherm vervormen dan ook je zicht.
Maar het origineel zit er ook in een paar minuten weer op.

Vergelijkbare berichten

Vaak bekeken