Koplamp stenenvanger

Het is niet de bedoeling dan mijn KTM alleen op het asfalt blijft. Af en toe een training op een circuit, of offroad. Ook gravelpaden worden niet geschuwd. Vooral als je samen met anderen rijdt, is de kans groot dat je vroeg of laat een steen op je dure koplamp krijgt.

Het mag duidelijk zijn dat het mooie wespengezicht van de Super Adventure niet goedkoop is. Bovendien is een kapotte koplamp erg vervelend
Maar gelukkig zijn daar ook weer oplossingen voor. KTM Powerparts heeft een glazen kap. Touratech levert sinds 2019 een aluminium protector (Ook te koop via AliExpress voor hetzelfde geld). Al deze protectoren zitten rond de 100 euro. Wellicht is die van KTM Powerparts nog het goedkoopste. Maar die vind ik niet zo mooi. Wel heeft een plexiglas kap het voordeel dat je lampglas niet met vliegen wordt besmeurd. Dat gebeurt wel met de gazen kap en dan moet je die er eerst af halen.

Daar heeft Touratech iets op gevonden. De gazen kap is eenvoudig en vlug demontabel, maar….

Leuk bedacht van Touratech, maar mijn KTM is voorzien van mooie oranje stoffilters in de standaard kale gaten en ik vertik het om die uiterst fraaie en zinvolle modificatie weg te halen vanwege een onnozel constructie van Touratech:

Dus de tang gepakt, een boormachine met boor rond 9, en aan de slag.
Het snelmontage systeempje eraf geschroefd. De lip 45 graden de andere kant op gebogen.
Vervolgens gemonteerd met een zelftapper. Om ruimte te maken, een gaatje geboord in het binnenste deel van de stofkap. Niet zo moeilijk allemaal.
Zie foto’s

Resumerend: De constructeur bij Touratech verdient een schop onder zijn achterwerk. Met een beetje nadenken had het snelkliksysteem ook aan de onderkant van de koplamp gemonteerd kunnen worden.

Vergelijkbare berichten

Vaak bekeken