LuggageTravel

Extra toolbox

De 1290R heeft nul-komma-nul opbergruimte. OK, het telefoonbakje kun je als zodanig zeer beperkt gebruiken voor reservesleutels of zo.
Onder de buddyseat wordt alle ruimte in beslag genomen door de EURO4 troep. En om altijd met de koffers rijden vind ik ook maar niks.

Nu zit er rechts boven de uitlaat wel een soort extra bakje. Dat is een ding van Touratech en wordt ook door KTM Powerparts verkocht. Daar heb ik in eerste instantie het 5,5kg zware kettingslot in gedropt en met een snelbinder een beetje geparkeerd.

Veel liever had ik daar een afsluitbaar gereedschapsbakje.
Voor de KTM heeft eingenlijk alleen MyTech een leuk accessoire. Staat nog deftig ook.

Alleen één probleempje met deze toolbox: Aanvankelijk zit hij goed, maar door rondrijden met het zware kettingslot gaat het bakje de bovenkant van de uitlaat aanraken. Jammer weer dit.

Omdat ik toch van zins ben om een andere demper (kleiner) te monteren, laat ik het eerst zo.
Mijn verzekering verplicht me om een ART4 slot mee te zeulen (liever zou ik de Roadlok en het alarmsysteem van KTM gebruiken, maar die zijn helaas niet ART4), dus dit bakje is echt nodig. In dit bakje passen mooi het kettingslot en het schijfremslot met alarm.
Liever had in links een toolbox gehad, maar voor de KTM, met het Powerparts Touratech kofferrek, is er links niets te vinden.
Bovendien zit ik eraan te denken om links een Camel Tank te monteren voor 6L extra benzinevoorraad.

Tags: bagage, modificaties, toolbox

Vergelijkbare berichten

Vaak bekeken